A Costes a magyar éttermek közül elsőként kapta meg a hőn áhított Michelin csillagot. Mit jelent az elismerés? Kitüntetés, teher, nirvána? Aczél László, a Food Police blog étteremkritikusa, szerint az első csillag egy kezdet több mindenki számára.
Néhány éve gasztro-forradalomról suttognak a bennfentesek Magyarországon. Arról álmodozunk, hogy egyszer valóban a világ élmezőnyébe tartozik majd a magyar gasztronómia, de sokkal inkább arról, hogy újászületik a gasztrokultúra: széles körben kialakul az igény a jó minőségű étkezésre, éttermekre, alapanyagokra. Ennek a folyamatnak díszes mérföldköve, hogy immár Magyarországon is van egy olyan étterem - a Costes, ami a legrangosabb mércével mérve is nemzetközi színvonalú.
Tovább a teljes cikkre: divany.hu/Gasztro/A michelin csillag...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.