HTML

Coaching blog

Gondolatok az életmódváltás, személyiségfejlesztés és coaching világából.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2010.08.04. 08:46 Hang András

Öt élethelyzet, amikor érdemes pszichológushoz menni

Vannak, akik félnek tőlük, mások pedig szkeptikusan ráncolják a homlokukat és pénzkidobást emlegetnek, ha szóba kerül a lélekgyógyászok munkája. Pedig van pár tippünk, amiért még neked is jól jöhet egy pszichológus!

Tegyük félre a vaskalapos előítéleteinket, és tisztázzuk, miért is érdemes nekünk, hétköznapi problémákkal küzdő személyeknek felkeresni egy pszichológust!

1.    Párkapcsolat

Cikinek tűnik? Pedig akár jelentős változást is hozhat, ha van bátorságunk beavatni intim problémáinkba a pszichológust. Nyugodt szívvel kérhetjük szakember segítségét, ha még mindig nem találtunk megfelelő párt magunknak, ha se veled, se nélküled kapcsolatban élünk, ha épp válás előtt állunk, és akkor is, ha egyszerűen nem bírjuk elviselni a férjünket. Az olyan "hétköznapi" szexuális problémák ellen pedig, mint az elhidegülés, a vágy hiánya vagy az orgazmus-zavar, érdemes szexuálpszichológus segítségét kérni.

 2.    Szomatikus problémák

 Labor labor hátán, pirulák tömkelege és diagnózis hiányában szenvedő orvosok. Ha már minden lehetséges metóduson átestünk, ám a hagyományos orvoslás nem tudott megbirkózni a szomatikus tüneteink miértjével, érdemes a pszichológusnál is tiszteletünket tenni. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a lélek testi tünetek segítségével "üzeni" meg, hogy baj van a pszichénk háza táján. Így aztán könnyen lehet, hogy a migrénünkre vagy az allergiánkra épp a pszichológussal közös munka hoz majd gyógyírt.

 3.    Gyerekek

 Félreértés ne essék; nagyon szeretjük a gyerekeinket, csakhogy néha a jóból is megárt a sok, és ilyenkor bizony eltörik a mécses. Mert a baba hónapok óta nem hagy minket aludni, mert kisfiunk az óvónők szerint is nehezen kezelhető, mert a kamaszlányunk aktuálisan nem áll szóba velünk, vagy épp azért, mert nem hisszük, hogy képesek leszünk a két kicsit egyedül felnevelni. Ne fojtsuk magunkba az aggodalmakat, inkább próbáljuk szakértő segítségével megkeresni a gyereknevelés lehetséges módjait.

 4.    Önértékelési problémák

 Tegye fel a kezét, aki reggelente tökéletesen elégedett a tükör nyújtotta látvánnyal! Hát igen, sajnos kevesen vannak, akiknél az önbizalomszint-jelző maximumot mutat. Van, akit pár kiló súlyfelesleg, másokat az alacsony termetük vagy a vékony szálú hajuk kerget az őrületbe. A krónikus önértékelési zavar pedig alaposan meg tudja keseríteni az ember életét, hiszen ekkor nemhogy tükörbe nézni, de még mások előtt magabiztosan elsétálni sem vagyunk képesek. Ez is csak egy olyan tényező, ami szakértő segítségével orvosolhatóvá válik.

 5.    Visszatérő (rém)álmok

Futnál, de mozdulni sem bírsz, sikítani akarsz, de egy hang sem jön ki a torkodon. Ismerős? Sokunkat kísértenek ehhez hasonló, klasszikus rémálmok, amik csak azért sem múlnak el maguktól. Erős szívdobogással, izzadságtól csatakosan ébredni rémisztő élmény, kialvatlanul kivitelezni a hétköznapokat pedig kilátástalan vállalkozás. Ha rémálmok gyötörnek, vagy ha csak szimplán kíváncsi vagy egy szokatlan álom eredetére, ne az álmoskönyvet lapozgasd, hanem keresd fel a pszichológust!
 

Forrás: www.noilapozo.hu/cikk

1 komment

Címkék: tanácsadás terápia pszichológus egészség életmód fejlődés személyiségfejlesztés


A bejegyzés trackback címe:

https://coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr792197532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang András · http://www.coachline.hu 2010.08.04. 10:08:08

No, szóval ezekkel is lehet hozzám fordulni. Passz.
süti beállítások módosítása