HTML

Coaching blog

Gondolatok az életmódváltás, személyiségfejlesztés és coaching világából.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2010.05.13. 09:53 Hang András

Megváltozott tudatállapotok: Révülés sámándobbal

Relaxációval testileg, lelkileg és szellemileg ellazulunk, aktív állapotunkhoz képest megváltozott tudatállapotba kerülünk. Ez a változás az agyműködéssel járó elektoromos jelek  méréséve jól követhető.  A dobszóval, tánccal, énekkel kiváltott révülés szintén megváltozott tudatállapotot jelent.

Sámán dobbal Az intenzív problémamegoldással járó stressz időnként teljesen kimeríti az érintetteket, vezetőt, beosztottat, tulajdonost egyaránt. A stresszel való megküzdésre sokféle lehetőség adódik, személyiségtől, környezeti adottságoktól függően. A problémáktól való időleges érzelmi és mentális eltávolodás, moratórium elősegíti az erőforrások átrendeződését, feltöltődést, a nézőpontváltást, alternatív megoldások felfedezését. A sámán által teremtett misztikus hangulat, különös zajok, illatok, látvány és a ritmikus, ütemes dobszó hallgatása nagyon intenzív módon kiváltja a révülést e sajátságos megváltozott tudatállapotot. 

A révülés során különleges spirituális, transzcendentális élmények átélésére nyílik lehetőség, a lélek inspirációt kap, feltöltődik kreatív energiákkal a hétköznapi küzdelmek folytatására. Az utazás nem veszélytelen, mentális betegségekre való hajlam esetén katalizálhatja pszichotikus, epileptikus állapotok kialakulását. Ezért kipróbálása csak tapasztalt vezető jelenlétében, alapvetően szilárd énerővel bíró személyek számára ajánlott.

A magyar hitvilág sámánjait táltosnak nevezzük.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód relaxáció lifecoaching


A bejegyzés trackback címe:

https://coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr371999274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása