HTML

Coaching blog

Gondolatok az életmódváltás, személyiségfejlesztés és coaching világából.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2009.12.04. 10:08 Hang András

Kinga - esettanulmány

Kinga 34 éves, gyártási-telephely szintű felső vezető egy technikai eszközöket gyártó multinacionális cég magyarországi telephelyén. Összesen három csoport, mintegy 50 ember tartozik beosztottként a keze alá. Két hónapja nevezték ki, amikor a HR igazgató megkeresett bennünket.

Kinga nem találta helyét az új munkahelyen, jelentős ellenállást érzékelt irányában az informálisan kulcspozícióban lévő „régi szakik” és a hivatalosan kijelölt csoportvezetők részéről is. Úgy érezte, hogy kezdeti lelkesedése és energiái gyorsan fogytak, a főként férfiakból álló munkatársak nem fogadták el. Első intervencióként egynapos csapatépítő tréningre került sor a HR vezető kérésére, mely bár jól összehozta a teljes csapat nappali és éjszakai műszakos dolgozóit, nem csökkentette a vezetővel hatalomféltésből rivalizálók aknamunkáját, és Kinga szorongásait. Az egyik csoportvezető már az interjúk során megpróbált titkos szövetséget kötni az interjúztató vezető tanácsadóval, hogy fúrják ki valahogy Kingát.

 

Ezután további megkeresésre vezetői coachingot javasoltunk, melyet elfogadtak. Tíz alkalmas, egyenként másfél órás coaching üléseket tartottunk Kinga számára kétheti sűrűséggel. A coaching hatására Kinga vezetői öntudata megerősödött, elakadása a nehezebb döntések meghozására, következetes véghezvitelére, negatív visszajelzések adására megszűnt. Képessé vált munkaköri szerepében helytállni, a szerep negatív és pozitív aspektusait integrálni. A coaching folyamat mindhárom fél számára pozitívan, eredményesen zárult.

 

Forrás: www.coachline.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tréning coaching


A bejegyzés trackback címe:

https://coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr201573138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása