HTML

Coaching blog

Gondolatok az életmódváltás, személyiségfejlesztés és coaching világából.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2011.10.04. 12:55 Hang András

Megjelent a Vállalatépítő on-line szervezetfejlesztési magazin új száma

TARTALOM: 

2011. szeptember

A hagyományos és a folyamatorientált szervezetek működésének jellemzői

 
Ahhoz, hogy egy szervezetben a működési hatékonyság fejlesztéséről, folyamatfejlesztésről, egyáltalán folyamatokról beszélhessünk nagyon fontos, hogy megteremtsük a közös alapokat a folyamatok tekintetében. Jelen cikkemben a folyamatorientált szervezetek működésének jellemzőit kívánom bemutatni oly módon, hogy összehasonlítom a hagyományos (vagy funkcionális) szervezetek jellemzőivel.
  
Sarkadi Károly
 

A gazdasági felzárkózás legjobb lehetősége az innováció!

 
A cikk rövid áttekintést ad a hazai termék, technológia és szolgáltatás fejlesztés helyzetéről, elemzi az ötletek, kutatási eredmények lassú piacra jutásának okait és megvizsgálja azokat a feltételeket, amelyek szükségesek az innovatív és nagy növekedésképességű vállalkozások dinamikus fejlődéséhez. 
 
Somogyi Miklós
 

„Lássam, hogy mi az az érték, amit adok a világnak!” (interjú)

 
Joós Istvánnal a Szívesség Közösség alapítójával beszélgettünk a kezdeményezéséről, és hogy milyen elvek mentén működnek a szociális vállalkozások.
 
Vállalatépítő szerkesztőség
 

Mit üzennek a csoportfejlődés elméletei?

 
A cikkben a csoportok belső fejlődésének elméleteivel ismerkedünk, illetve azokat az üzeneteket keressük, amelyeket egy vállalkozás felépítésénél érdemes figyelembe venni, hogy a „csapat” a lehető leghamarabb legyen ütőképes.
 
Rabi Sándor
 

Tudásközösségek

 
Napjaink vállalatainak működésében a tudás tudatosabb menedzselésének, így a tudásközösségek szerepének a hangsúlya egyre nő. Ha a tudásintenzív iparágakban működő vállalatok nem fordítanak kellő figyelmet legnagyobb szervezeti tőke összetevőjükre, a tudástőkére, akkor gyorsan versenyhátrányba kerülnek. A cikkben a tudásmenedzsment egyik fő elemének a tudásközösségek létrehozásának feltételrendszerét vizsgáljuk meg. 
 
Kádár Éva
 

Az Apple története és vállalkozási gyakorlatának elemzése

 
A cikkben áttekintjük az Apple történetét a vállalat felépítése szempontjából. Majd az Apple vállalkozási gyakorlatának megkülönböztető jegyeit elemezzük vállalkozás-fejlesztési szakértők segítségével.
 
Vállalatépítő szerkesztőség
 

Könyvajánló

 
Az első ajánlott könyv mondanivalója a szociális vállalkozásokról szóló interjú szemléletével cseng össze: (1) Ken Blanchard: Vezetés magasabb szinten. A második könyv az Apple történetét mutatja be részletesen a közölt cikktől eltérő szemléletben:  (2) Jeffrey Young, William L. Simon: Steve Jobs és az Apple sikertörténete.
 
Vállalatépítő szerkesztőség
 
A Vállalatépítő folyóirat célja, hogy segítse a fejlődni szándékozó mikro-, kis- és középvállalkozásokat a professzionális gazdasági szervezetté válás útján. A folyóirat ingyenes, megjelenik kéthavonta e-mail formátumban kiküldve.
Főszerkesztő: Rabi Sándor

 

Szólj hozzá!

Címkék: vállalat szervezetfejlesztés vállalatépítés


A bejegyzés trackback címe:

https://coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr643277603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása