HTML

Coaching blog

Gondolatok az életmódváltás, személyiségfejlesztés és coaching világából.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2010.03.30. 15:23 Hang András

Relaxáció agytrénerrel

Mintegy tíz évvel ezelőtt az Elixír Magazinban olvastam először "Agytréner" néven egy audiovizuális stimuláló eszközről. A leírás szerint ezt a technológiát a NASA fejlesztette ki az űrhajósok számára pihenési célból. Kipróbáltam a szolgáltatást és valóban lenyűgözőnek találtam, ahogyan kikapcsolt térben és időben.

Relaxációs készülék

Az eszköz lényege, hogy fény és hangimpulzusokat generál, megfelelő frekvenciával, melyek alkalmasak az emberi agy működését gerjeszteni, szinkronizálni. Így a mélyebb tudatállapotokra jellemző alfa és théta mintázatú agyhullámok mennyisége növekszik az éber állapotra jellemző béta hullámokkal szemben. A bal és jobb agyfélteke közötti együttműködés fejleszthető általa.

Személyes szubjektív tapasztalatom, hogy a szubdomináns látási és hallási mezők érzékelése javul a készülék rendszeres használatával.

Fontos tudni, hogy epilepsziás rohamra hajlamos személyeknél rohamot válthat ki, ezért számukra nem ajánlott a készülék használata. Szívritmus vagy más elektronikus szabályozókkal élők számára szintén veszélyforrást jelenthet.

Ma már az aktívabb tanulást lehetővé tevő biofeedback készülékek irányában fejlődött tovább a technológia, amikor a személy hang vagy fényjelzések segítségével megtanulja fiziológiai paramétereit egy bizonyos tartományon belül tartani. (Pulzus, légzés...) A nyelvtanulást elősegítő relaxa készülékek is ilyen elven működnek.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód relaxáció


A bejegyzés trackback címe:

https://coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr851880999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása