HTML

Coaching blog

Gondolatok az életmódváltás, személyiségfejlesztés és coaching világából.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2012.07.17. 08:38 Hang András

"Train the Trainer" alapképzés 2012 ősz

Az Innopod Solutions és a Veniens Consulting szakemberei által kifejlesztett alapfokú trénerképző abban nyújt támogatást, hogy a szakmát még nem ismerő, vagy önmagukat fejleszteni kívánó trénerjelöltek a rendelkezésre álló időben a LEHETŐ LEGTÖBB tapasztalatot gyűjtsék a szakmai fejlődésük előmozdításához, a tapasztalaton alapuló ismeretanyaguk bővítéséhez. 

12 NAPOS INTENZÍV KÉPZÉS

A rendkívül gazdag SZAKMAI ÉLMÉNYANYAGON alapuló, INTENZÍV SAJÁT ÉLMÉNYŰ programsorozat során, gazdag TRÉNERI ESZKÖZTÁRRAL és szakmailag magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező trénerektől sajátíthatják el a résztvevők a TRÉNERI SZAKMA alapjait. 12 napos képzés minden nap intenzív 10 kontaktórát jelent.

A KÉPZÉS ELSŐDLEGES CÉLJA: a tapasztalattal még nem rendelkező leendő trénereket megalapozottan elindítani egyéni, szakmai fejlődési útjukon.

A KÉPZÉSEN RÉSZTVEVŐK:

- a saját élményen keresztül megismerik és megértik a tréningek működésének természetét,

- a saját élményből kiindulva behatóan megismernek és megkapnak egy gazdag tréneri eszköztárat, mind az indoor, mind pedig az outdoor módszertani repertoárból,

- a megélt gyakorlatokról és a módszertanok egészéről részletes leírásokat kapnak,

- megtanulják, milyen keretrendszerben érdemes gondolkodni a fejlődés egyéni-, csoportos-, szervezeti elakadásai kapcsán,

- megismerik a készségfejlesztés lényegét, területeit és várható hatásait,

- megtanulják, hogyan építsenek fel egy tréning forgatókönyvet, hogyan válasszák meg a tréning eszközöket, hogyan alkalmazzák azokat és hogyan vonják le a fejlesztési tanulságokat,

- megismerkednek a tapasztalati tanuláson alapuló tréningmódszertannal,

- kiemelten foglalkozunk a tréneri szerep értelmezésével.

A PROGRAM FELÉPÍTÉSE:

A program tematikájának felépítése során a saját, és a szakma azon szakembereinek véleményére alapoztunk, akik hosszú ideje trénerként dolgoznak és visszaemlékezve a pályájuk kezdetére meg tudták fogalmazni akkori legfontosabb igényüket, elvárásukat. Minden blokk 70%-ban saját élmény, 30%-ban fejlesztő rátekintés tréneri szempontból a saját élményre. Az így összeállított programot az alábbi ütemezésben valósítjuk meg:

I. modul – Nyitás, módszertani alapozás

Helyszín: Tata - Öreg-tó Hotel

Időpont: 2012. szeptember 7-9. (3 nap)

Fókusz: Indítás, saját élményű bevezetés a tréningek módszertanba; önismeret, csoportdinamika, csoport-kohézió, csoportfejlődés.

II. modul – Tréneri eszköztárak (1)

Helyszín: Dobogókő - Walden Hotel

Időpont: 2012. szeptember 21-23. (3 nap)

Fókusz: Együttműködés-fejlesztési eszköztárak: csapatépítés, csoport szerepek, csoportok együttműködési elakadásai, versengés.

III. modul – Tréneri eszköztárak (2)

Helyszín: Bakonybél - Hotel Bakony

Időpont: 2012. október 5-7. (3 nap)

Fókusz: Készségfejlesztési eszköztárak: a vezetői készségek összetett fejlesztése (vezetői szerep, vezetői funkciók stb.). Kitekintés: vezetői elakadások. Tréneri szerep.

VI. modul – Integrálás, kitekintés, előretekintés

Helyszín: Siófok - Hotel Panoráma

Időpont: 2012. október 26-28. (3 nap)

Fókusz: Az összetett szervezeti működés, az egyéni-szervezeti elakadások, a fejlődés természete és kapcsolata a tréning módszertannal. Tréneri szerep, csoportdinamika, változásvezetés.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA:

- olyan leendő trénerek, akik az indulás pillanatában vannak, kevés saját élménnyel, kevés tréning tapasztalattal rendelkeznek,

- olyan vállalati belső trénerek, akik intenzív képzés keretében, rövid idő alatt szeretnék a lehető legtöbb saját élményt megszerezni és globális képet kapni a tréningek világáról,

- humán erőforrás szakos felsőfokú tanulmányokat folytató – lehetőleg végzős – hallgatók, aki a képzésszervezés területén vagy tréneri pályán szeretnének elhelyezkedni,

- olyan személyek, akik a tréningek területén dolgozva kívánják fejleszteni módszertani ismereteiket, eszköztárukat.

A trénerek minden jelentkezővel előzetes interjút készítenek a leghatékonyabban működő csoportösszetétel kialakítása érdekében. A részvétel véglegesítésére az interjút követően kerül sor.

SPECIÁLIS INFORMÁCIÓK

- A tréning során több helyszínt is bemutatunk a résztvevőknek, és a harmadik alkalommal egy négycsillagos, kiemelt szolgáltatásokat nyújtó szállodát is bevontunk a programba annak érdekében, hogy mindenki megélje azt a magas minőségű környezetet, melyben trénerként biztonságosan kell mozogjon, magabiztosan kell működjön a csoporttal.

- Jelen program a Trainthe Trainer – alapképzés őszi változata, amely különleges élményanyagot biztosít a szélsőséges időjárási viszonyok lehetőségének figyelembe vételével.

A 2012-BEN INDULÓ CSOPORT VÁRHATÓ LÉTSZÁMA: 8-12 fő.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

A képzés teljes részvételi díja 319.000 Ft + 0 Ft ÁFA/fő/12 nap.

A képzés az Innopod Solutions által regisztrált és akkreditált, „Train the Trainer - Tréner Alapképzés” (PL-6825) keretében valósul meg, ezért a részvételi díjat ÁFA nem terheli!

A részvételi díj magában foglalja:

- a teljes képzés díját,

- a képzés kiosztásra kerülő anyagait,

- a szünetekben felszolgált frissítőket (kávé, tea, ásványvíz),

- az oklevél kiállítását a képzés elvégzésének tanúsításáról.

A részvételi díj NEM tartalmazza az utazási költségeket (egyéni), valamint a bentlakásos tréningek egyéni szállás és étkezési költségeit (összesen kb. 110.000 Ft/fő)!

Kedvezmények:

- 10% kedvezmény az ugyanazon cégtől érkező minden 2. jelentkezőnek,

- 10% kedvezmény SZMT tagoknak, 10% gyors jelentkezőknek (július 25.),

- felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók részére (iskolalátogatási igazolás alapján) 20% kedvezmény.

TRÉNEREK:

Szonda Tamás

Az Innopod alapító ügyvezetője, vezető trénere. 2001 óta vezet csoportokat, szakterülete a szervezetek fejlesztése az emberek fejlesztése révén, a vezetőfejlesztés, valamint a csapatépítés és együttműködés-fejlesztés. Kutatási területe a vezetés kihívásainak való megfelelés, az egyéni készségek és képességek fejleszthetősége a professzionális vezetés elérése érdekében.

Rabi Sándor

A Veniens Consulting ügyvivője, vezető tanácsadója/trénere. Fő tevékenységi- és kutatási területe az összetett, kis- és középvállalati szervezetfejlesztés. Pszichológus végzettséget szerzett, csoportanalízis képzésben való részvétele kompetenciát biztosít a szervezeti elakadások feltárásában, megértésében. Munkája során gyakran használ tréning eszközöket a szervezet és a vezetés fejlesztéséhez.

JELENTKEZÉS:

Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 28.!

Jelentkezéshez kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot töltse ki és e-mailben scannelt formában küldje el a rabi.sandor@veniens.hu e-mail címre.

A program az Innopod Solutions és a Veniens Consulting közös szervezésében kerül megrendezésre. 

Jelentkezési lap

Szólj hozzá!

Címkék: tréning


A bejegyzés trackback címe:

https://coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr354661486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása